Home

Asiguram Hornul Informatii

 

-Hornul-

- este elementul cel mai important pentru sistemul de evacuare a gazelor
- 99% din cazurile candu gumul (gazele arse) nu sunt evacuate afara sunt din cauza hornului
- cosul de fum nu trebuie sa aiba orificii neacoperite (neinfundate)
- orificiul de intrare a racordului in horn sa nu comunice cu alt orificiu decat la o diferenta de cel putin 30 cm de inaltime
- capatul hornului sa fie peste coama casei cu cel putin 50 cm, si sa nu fie opturat de alte cladiri invecinate
- sa fie verificat la fiecare inceput de sezon si ori de cate ori este nevoie
- interiorul hornului sa nu se inguste si sa nu aiba obturatii
- racordul de la soba la horn trebuie sa fie deasemeni bine executat din burlane zmaltuite de calitate
- pentru un randament ridicat racordul la horn trebuie sa intre in horn cat mai aproape de tavan posibil
- cu cat se face intrarea in horn mai jos cu atat randamentul sobei este mai scazut
- va recomandam sa atasati si un recuperator de caldura la racord

- la sobele de gatit cu plita si cuptor, subarul inchide trecerea fumului pe deasupra cuptorului, orientandul pe sub cuptor.
- numai atunci cand subarul inchide bine, cuptorul va da randament bun

Atentie !

- alimentati cu lemne mai des decat mai mult
- nu suprasolicitati puterea sobei
- nu supraincarcati cu lemne soba
- nu folositi in afara de lemne uscate
- achizitionati soba care are puterea calorica proportionala cu volumul de aer care trebuie incalzit.



Convertor valutar